Ώρα να μαγειρέψουμε μεζέδες και να τους μοιραστούμε με καλή παρέα, συνοδεία καλού ούζου και πάγου, φυσικά.
Υλικά
- 12 πιπεριές «κέρατα», πλυμένες
- 200γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη και στραγγισμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα και το δυόσμο με χαλούμι ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Επίσης, για μια πικάντικη εκδοχή, γεμίζετε τις πιπεριές με λωρίδες από προσούτο (ελληνικό) και καπνιστό τυρί, χωρίς την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω.
Διαδικασία
Βήμα 1
Με μια κάθετη τομή κόβετε το κοτσάνι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους τους.Βήμα 2
Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με το δυόσμο ή τον άνηθο και το πιπέρι και γεμίζετε τις πιπεριές. Κλείνετε το άνοιγμα μ’ ένα κομμάτι ντομάτα με φλούδα.Βήμα 3
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί και σκορπάτε από πάνω την ντομάτα. Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 4
Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τες προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey