Η συνταγή αυτής της καροτόσουπας δεν είναι βγαλμένη από τα μαγειρικά τεφτέρια της γιαγιάς αλλά είναι γεμάτη εξωτικά αρώματα και πικάντικη γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ 2εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
- 2 κοτσάνια lemongrass ελαφρώς κοπανισμένα (προαιρετικά)
- 400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 700ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Τζίντζερ, πιπερίτσα τσίλι (αποξηραμένη) και κάρυ βρίσκετε πια εύκολα και παντού. Όπως και γάλα καρύδας, σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ. Ίσως να σας παιδέψει λίγο το lemongrass, αλλά στην ανάγκη μπορείτε να το παραλείψετε. Αν το βρείτε όμως είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει το υπέροχο άρωμά του. Με τα δεκάδες μικρά μπακαλικάκια με έθνικ προϊόντα που έχουν ανοίξει σε κάθε γωνιά της Αθήνας, είναι τόσο εύκολο να τα βρείτε. Kάνουν μεγάλη διαφορά στη συνταγή…