Οι φακές, σε μια διαφορετική συνταγή, ‘λίγο’ πιο πικάντικες…
![TRITH-pikantikes-fakes.olivemagazine](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2014/03/TRITH-pikantikes-fakes.olivemagazine-575x723.jpg)
Υλικά
- 200γρ. φακές μέτριες ή χοντρές
- 2 πατάτες, σε κύβους
- 2 καρότα, σε χοντρές ροδέλες
- 1 ρέβα μικρή, σε χοντρές ροδέλες
- 1 γλυκοπατάτα, σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάρι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις φακές σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά, τις στραγγίζετε και πετάτε το νερό.
Βήμα 2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο, το κάρι και το κύμινο. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα λαχανικά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Όταν αρχίσει να κοχλάζει ο ζωμός χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις προβρασμένες φακές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και οι φακές και να χυλώσει το φαγητό. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε.
Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου. Συνοδεύετε με ζεστό ψωμί, γιαούρτι στραγγιστό και μια σαλάτα εποχής.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb