Ο δυόσμος είναι από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας και πολλοί από εμάς έχουμε στο παρτέρι μας. Φτιάχνουμε, λοιπόν, ένα αρωματικό πέστο δυόσμου που θα δώσει φρεσκάδα σε πιάτα με κρέας, ζυμαρικά, ακόμα και στις σαλάτες μας.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την
παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson
Styling: Jo Harris, Food styling: Ella Tarn
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την
παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson
Styling: Jo Harris, Food styling: Ella Tarn