Γρήγορο, εύκολο και με θεαματικά αποτελέσματα. Παρότι στα υλικά της συνταγής σάς προτείνω παγωτό βανίλια, αν θέλετε, εσείς μπορείτε να επιλέξετε παγωτό σοκολάτα ή, γιατί όχι, ένα παγωτό πεπόνι.
Υλικά
- 3 μικρά, στρογγυλά πεπονάκια
- ½ κιλό παγωτό βανίλια
- 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 12 φυλλαράκια δυόσμου
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα πεπονάκια στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους και τη σάρκα από τα μισά πεπονάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τα ψαχνά του πεπονιού και τα μαρινάρετε στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Ρίχνετε μέσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα βάζετε στο ψυγείο να είναι παγωμένα.Βήμα 3
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζετε σε κάθε άδειο πεπονάκι από αυτά που έχετε κρατήσει μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε γύρω από το παγωτό τα κομματάκια του πεπονιού με το γλυκό κρασί, μέχρι να γεμίσει το πεπονάκι. Το ακουμπάτε σε ένα πιάτο, το διακοσμείτε με τα φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb