Η καλύτερη απόδειξη για το πώς μια θρεπτική μακαρονάδα γίνεται σούπερ υγιεινή με μπρόκολο. Το μπλε τυρί απογειώνει τη γεύση στον ουρανίσκο!
Υλικά
- 350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
- 200γρ. κορυφές από μπρόκολο
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
- 100γρ. τυρί κρέμα
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2
Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Fοοd styling: Olivia Webb και Mατίνα Πετρουτσά