4-pennes-anoigma-430×575
clock icon
45'

Πέννες με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, ελιές και γαρίδες Safcol

Υλικά

  • 500γρ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • μερικές ελιές (πράσινες και μαύρες)
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 1 κονσέρβα γαρίδες SAFCOL
  • Για το πέστο

  • 5 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά, τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Το πέστο που θα μείνει διατηρείται σε βαζάκι στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, σκεπασμένο με ελαιόλαδο.

Ένα πιάτο απόλυτα μεσογειακό, με την πιπεριά να δίνει τη γλύκα της και να κάνει όλη τη διαφορά. Αν της προσθέσετε και μερικές γαριδούλες SAFCOL από κονσέρβα, θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνετε για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις κλείνετε για μερικά λεπτά σε πλαστική σακούλα, τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τους σπόρους τους. Φροντίζετε να κρατήσετε τους χυμούς που θα βγάλουν.
Ετοιμάζετε το πέστο. Χτυπάτε στο multi πρώτα τον βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ελιές και το σκόρδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, τις πιπεριές, το ξίδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Τέλος, προσθέτετε και τη φέτα και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε και το πιπέρι.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 6-7 κουτ. σούπας από την πέστο που φτιάξατε. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με φυλλαράκια βασιλικού και προσθέσετε τις γαριδούλες Safcol και μερικές ελιές ακόμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνετε για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις κλείνετε για μερικά λεπτά σε πλαστική σακούλα, τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τους σπόρους τους. Φροντίζετε να κρατήσετε τους χυμούς που θα βγάλουν.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το πέστο. Χτυπάτε στο multi πρώτα τον βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ελιές και το σκόρδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, τις πιπεριές, το ξίδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Τέλος, προσθέτετε και τη φέτα και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε και το πιπέρι.

Βήμα 3

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 6-7 κουτ. σούπας από την πέστο που φτιάξατε. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με φυλλαράκια βασιλικού και προσθέσετε τις γαριδούλες Safcol και μερικές ελιές ακόμα.