Χορταστικό πιάτο της ευκολίας που θα ετοιμάσετε σε μόλις 15 λεπτά.
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 250γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου, μειώνετε τις σκελίδες σε μία και την ψιλοκόβετε στη σάλτσα.
- Αν την προτιμάτε ελληνική, αντικαθιστάτε την παρμεζάνα με ξερή μυζήθρα ή με φέτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζετε.Βήμα 2
Κόβετε στα δύο τις σκελίδες του σκόρδου και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις πέννες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό. Αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε το σκόρδο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή