Μια νόστιμη, χορταστική σαλάτα με λουκάνικα που μπορεί να γίνει και ένα πρώτης τάξεως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Υλικά
- ½ κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές, ακαθάριστες
- 150γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 200γρ. ρόκα καθαρισμένη καλά, χοντροκομμένη
- 15 ντοματίνια πλυμένα καλά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού κάρι γλυκό (προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 45 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τις καθαρίζετε από το φλούδι και τα μαύρα στίγματα. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.Βήμα 2
Ζεματάτε τα λουκάνικα σε βραστό νερό για 5 λεπτά και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Χοντροκόβετε τη ρόκα, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε. Αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε ξανά.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Web