Ένας μεζές που ταιριάζει το ίδιο καλά δίπλα σε κρασί, αλλά γίνεται και μία πλήρης πρόταση για πρωινό. Συνοδέψτε απαραιτήτως με φρυγανισμένο ψωμί.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 πράσo κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 6 φέτες παστράμι ή μπέικον
- 4 αβγά
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 200γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- πάπρικα γλυκιά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι
- φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Για τις πατάτες
Για την κρέμα
Tips
- Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κολοκύθι με πορτοκαλί κολοκύθα που του πηγαίνει επίσης πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για την κρέμα: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβετε το μπέικον, το ρίχνετε στο τηγάνι, προσθέτετε το βούτυρο, ελαιόλαδο και σοτάρετε. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις πατάτες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βήμα 3
Προσθέτετε στο τηγάνι τα πράσα, τα κολοκύθια, το σκόρδο, το παστράμι ή το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 4
Σπάτε τα αβγά μέσα στο τηγάνι, πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι για 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ασπράδι.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με την αρωματική κρέμα και φρυγανισμένο ψωμί.