Οι πατάτες φούρνου είναι το πιο ταιριαστό συνοδευτικό για ψητό κρέας. Εδώ έχουμε την πιο απλή συνταγή τους, όπου αρωματίζονται ωραία με δεντρολίβανο.
Υλικά
- 800γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι καφέ νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μέτριο ταψί, σαν κεραμιδάκια, να ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη σε σειρές.Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το νερό, το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Φουρνίζετε υπομονετικά τις πατάτες για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μείνει μόνο το λάδι στο ταψί.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb