TYROGLYKA 11
clock icon
30'

Πασχαλινή τερίνα

Υλικά

  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 60γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 60γρ. σταφίδες ξανθές
  • 300γρ. ξερά φρούτα ανάμικτα (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30ml γάλα ζεστό
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 5-6 κερασάκια μαρασκίνο

Από τα γλυκά ψυγείου, αυτή η πασχαλινή τερίνα ξεχωρίζει για τη γεύση της, αλλά και για την εύκολη προετοιμασία της.

Λιώνετε τη ζελατίνα στο ζεστό γάλα.
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάτε ξανά για να ενσωματωθεί.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και τα μαρασκίνο, επίσης ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα και ύστερα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρετε σε μακρόστενη φόρμα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε το γλυκό κόβοντάς το σε φέτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε τη ζελατίνα στο ζεστό γάλα.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάτε ξανά για να ενσωματωθεί.

Βήμα 3

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και τα μαρασκίνο, επίσης ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα και ύστερα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 5

Ξεφορμάρετε σε μακρόστενη φόρμα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε το γλυκό κόβοντάς το σε φέτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb