Ένα πιάτο κομμένο και ραμμένο για το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 2 στήθη πάπιας (300γρ. περίπου το καθένα)
- 2 μήλα (ρενέδες)
- 1 ρόδι, καθαρισμένο
- 1 ποτήρι σαμπάνια ή άλλο λευκό αφρώδες κρασί
- 40γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να στύψετε το ρόδι και στο στίφτη του λεμονιού. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή υπάρχει απώλεια, ίσως χρειαστεί να στύψετε 1 ολόκληρο ρόδι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Με μυτερό μαχαίρι χαράζετε τα στήθη (στην πλευρά της πέτσας) σε ρόμβους.Βήμα 2
Ζεσταίνετε 10γρ. από το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά τα κομμάτια του πουλερικού για 10 λεπτά -πρώτα από την πλευρά του δέρματος. Τα γυρίζετε και ψήνετε για 8 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε, μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. Κρατάτε το ζωμό που βγήκε κατά το σοτάρισμα για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.Βήμα 3
Κόβετε στη μέση το ρόδι, το καθαρίζετε και περνάτε τα μισά σποράκια από το μύλο των λαχανικών ώστε να πάρετε το μέγιστο του χυμού τους. Καθαρίζετε τα μήλα από σπόρους και φλούδα και τα κόβετε σε φέτες.Βήμα 4
Βράζετε το ζωμό που κρατήσατε στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια του μήλου. Προσθέτετε εκ νέου τα κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι και ρίχνετε τη σαμπάνια και το χυμό ροδιού. Βράζετε για μερικά λεπτά ακόμη και τα βγάζετε από το τηγάνι. Κόβετε σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα από το τηγάνι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα σποράκια ροδιού.Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης - Food Styling: Σπύρος Μαριάτος