papardeles-mprokolo
clock icon
30'

Παπαρδέλες με μπρόκολο και 4 τυριά

Υλικά

  • 500γρ. παπαρδέλες ή άλλα μακριά ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 400γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 250ml γάλα
  • 100γρ. blue cheese λιωμένο με το πιρούνι
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Τα ζυμαρικά δένουν με 4 τυριά και μπρόκολο και κάνουν ένα πιάτο άπαιχτο!

Βράζετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό από το ψυγείο και μετά το στραγγίζετε.

Στο ίδιο νερό που βράσατε το μπρόκολο και ενώ βρίσκεται σε βρασμό ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν αλ ντέντε. Στο τέλος τις στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Παράλληλα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε το τυρί κρέμα, το blue cheese και το γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθoύν τα τυριά και μετά προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη γραβιέρα.

Τέλος προσθέτετε στο τηγάνι τις παπαρδέλες και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να αποκτήσουν τα ζυμαρικά την επιθυμητή ρευστότητα. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό από το ψυγείο και μετά το στραγγίζετε.

Βήμα 2

Στο ίδιο νερό που βράσατε το μπρόκολο και ενώ βρίσκεται σε βρασμό ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν αλ ντέντε. Στο τέλος τις στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Παράλληλα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε το τυρί κρέμα, το blue cheese και το γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθoύν τα τυριά και μετά προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη γραβιέρα.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτετε στο τηγάνι τις παπαρδέλες και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να αποκτήσουν τα ζυμαρικά την επιθυμητή ρευστότητα. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.