Κλασική και αγαπημένη συνταγή για παντζάρια σαλάτα με καρύδια και ένα πλούσιο dressing με γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο dressing και λίγο σκόρδο λιωμένο, θα το κάνει πεντανόστιμο.
Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο κτύπημα.
Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο κτύπημα.
Βήμα 3
Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.