Νόστιμα pancakes που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά που έχουν δυσανεξεία στην γλουτένη.
![pancakes-gr-](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2019/08/pancakes-gr--310x310.jpg)
Υλικά
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 3 αβγά
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 250γρ. γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 150ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
Tips
- Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το χέρι ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).
Βήμα 3
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και το μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Ρίχνετε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζετε να ανακετεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και προσθέτετε από το μίγμα 2 κουτ. σούπας. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
Βήμα 6
Σερβίρετε με μέλι, αβγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.