Ιταλικό επιδόρπιο με υπογραφή…ελληνική
Υλικά
- 500ml κρέμα γάλακτος 35%
- 200ml γάλα πλήρες
- 1/2 κουτ. γλυκού τσάι περγαμόντο (Earl Grey)
- 150γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 20γρ. ζελατίνη (ή 12 μικρά φύλλα)
- 350γρ. γιαούρτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση το μίγμα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το τσάι. Έπειτα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα για περίπου 1 ώρα να αρωματιστεί.Βήμα 2
Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 7-8 λεπτά.Βήμα 3
Στη συνέχεια, σουρώνετε το μίγμα του γάλακτος από το τσάι και το ζεσταίνετε ξανά. Το αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τις ζελατίνες, τις ρίχνετε στο καυτό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να χλιαρύνει.Βήμα 4
Το ρίχνετε στο γιαούρτι και στη συνέχεια το περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με σύρμα και μοιράζετε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια για πανακότα. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.Βήμα 5
Ξεφορμάρετε τις πανακότες σε πιάτα βουτώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με φράουλες ή άλλα φρούτα εποχής της επιλογής σας και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή