Ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο με γεμιστό κοτόπουλο, που συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και ταιριάζει πολύ στα καθημερινά τραπέζια.
Υλικά
- 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- ½ κρεµµύδι σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100γρ. φέτα τριμμένη
- λίγη ρίγανη
- 4 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα βρασμένα
- 100γρ. φέτα
- φρέσκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέµιση
Για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί.
Βήμα 3
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου µέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4
Στο µεταξύ λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.