Τα παϊδάκια μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα ελαφριά παϊδάκια κοτόπουλου είτε για τα πιο “μερακλίδικα” αρνίσια. Για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, είναι απαραίτητο να τα μαρινάρετε καλά και με υπομονή σε μια αρωματική μαρινάδα.
Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 γαρίφαλα
- 4 κεδρόκοκκους
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στην μαρινάδα τα παϊδάκια αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστούν καλά.
Βήμα 3
Ψήνετε τα παϊδάκια στον φούρνο, στα κάρβουνα ή σε τηγάνι γκριλιέρα, αλείφοντας με πινέλο τα τακτικά με τη μαρινάδα τους.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb