Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού…
Υλικά
- 900ml νερό
- 1 κουτ. γλυκού σαλέπι
- 200γρ. ζελέ σκόνη κεράσι ή βύσσινο (1 πακέτο με 2 φακελάκια)
- 200γρ. γιαούρτι
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή βυσσινάδα
Tips
- Αν το γιαούρτι δεν χτυπηθεί καλά και αφήσει κομματάκια, σουρώστε το από σήτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα νερού και το σαλέπι και αφήνετε να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.Βήμα 2
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το καυτό νερό με το σαλέπι, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το ζελέ.Βήμα 3
Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, χτυπάτε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί το γιαούρτι και αδειάζετε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 32x23εκ. περίπου. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.Βήμα 4
Σερβίρετε σε κομμάτια με γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω ή βυσσινάδα.Φωτογραφία – Food styling: Majeriko