OMELETA ME SPARAGIA KAI KAPNISTO SOLOMO
clock icon
40'

Ομελέτα με σπαράγγια και καπνιστό σολομό

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 8 σπαράγγια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 80γρ. σολομό καπνιστό, σε καρεδάκια
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Θα νιώσετε τουλάχιστον βασιλιάδες αν ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτή την ομελέτα. Στο τηγάνι της θα βάλετε Flora με βούτυρο και θα αγκαλιάσετε με αυτή τα σπαράγγια που θα σοτάρετε επίσης με Flora με βούτυρο.

Ετοιμάζετε τα σπαράγγια: Καθαρίζετε τα σπαράγγια από την εξωτερική τους σκληρή φλούδα όπου υπάρχει, κόβετε από κάτω το σκληρό μέρος, τα δένετε πάλι σε δεματάκι και τα βράζετε όρθια σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, φροντίζοντας οι τρυφερές κορυφές τους να μείνουν έξω από το νερό. Αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια είναι πιο εύκολο.
Ζεσταίνετε τη μία κουτ. σούπας Flora στο τηγάνι και σοτάρετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά. Τα βγάζετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά.
Ετοιμάζετε την ομελέτα: Προσθέτετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά άνηθο και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί από κάτω. Με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιατέλα. Ανακατεύετε το τυρί με τον άνηθο και το σολομό σε ένα μπολ.
Κόβετε την ομελέτα στα 4 και σερβίρετε κάθε πιάτο ως εξής: Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι ομελέτας 2 σπαράγγια και μια καλή κουταλιά από το μίγμα σολομού - τυριού- άνηθου. Κάνετε την ομελέτα ένα μικρό χωνάκι και τη σερβίρετε σε πιάτα. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο βούτυρο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τα σπαράγγια: Καθαρίζετε τα σπαράγγια από την εξωτερική τους σκληρή φλούδα όπου υπάρχει, κόβετε από κάτω το σκληρό μέρος, τα δένετε πάλι σε δεματάκι και τα βράζετε όρθια σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, φροντίζοντας οι τρυφερές κορυφές τους να μείνουν έξω από το νερό. Αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια είναι πιο εύκολο.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε τη μία κουτ. σούπας Flora στο τηγάνι και σοτάρετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά. Τα βγάζετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την ομελέτα: Προσθέτετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 4

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά άνηθο και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί από κάτω. Με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιατέλα. Ανακατεύετε το τυρί με τον άνηθο και το σολομό σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Κόβετε την ομελέτα στα 4 και σερβίρετε κάθε πιάτο ως εξής: Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι ομελέτας 2 σπαράγγια και μια καλή κουταλιά από το μίγμα σολομού - τυριού- άνηθου. Κάνετε την ομελέτα ένα μικρό χωνάκι και τη σερβίρετε σε πιάτα. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο βούτυρο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey