Η κλασική ντοματοσαλάτα σερβίρεται πάνω σε φέτες ψωμιού και γίνεται η πιο δροσερή μπρουσκέτα για να ξεκινήσετε ένα ανοιξιάτικο γεύμα ή να την απολαύσετε ως σνακ.
Υλικά
- 3 φέτες ψωμί από καρβέλι χωριάτικο προζυμένιο
- 4 ντομάτες
- χοντρό αλάτι
- δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- ρίγανη φρέσκια, τα φυλλαράκια
- μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι
- 150γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- αγουρέλαιο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βουτάτε τις ντομάτες σε καυτό νερό για μισό λεπτό, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στη μέση, τις πιέζετε και πετάτε τους σπόρους. Τις κόβετε σε κομματάκια μέσα σε ένα μπολ.Βήμα 2
Αλατίζετε, προσθέτετε τα μυρωδικά, τις ελιές, τη φέτα και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.Βήμα 3
Μοιράζετε τη σαλάτα πάνω στις φέτες ψωμί, ραντίζετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, διακοσμείτε με κορφούλες βασιλικού και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb