Μία νόστιμη συνταγή, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, αφού φτιάχνετε πολύ γρήγορα

Υλικά
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
- 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 80 ml λευκό κρασί
- 750 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, καυτό
- 6 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- 150 γρ. φέτα, μαλακή
- 30 γρ. βούτυρο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 2΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2΄ και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄-12΄ ανακατεύοντας.
Βήμα 3
Μόλις το ρύζι αρχίσει να απορροφά τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ ακόμη ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ρύζι χυλώσει, φροντίζουμε να έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το βούτυρο και αποσύρουμε.
Βήμα 5
Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη