ntomatorizo-anoigma
clock icon
40'

Ντοματόρυζο με πελτέ, λιαστή ντομάτα, ρίγανη

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 750 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 6 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 150 γρ. φέτα, μαλακή
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μία νόστιμη συνταγή, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, αφού φτιάχνετε πολύ γρήγορα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 2΄.

Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2΄ και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄-12΄ ανακατεύοντας.

Μόλις το ρύζι αρχίσει να απορροφά τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ ακόμη ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ρύζι χυλώσει, φροντίζουμε να έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το βούτυρο και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 2΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2΄ και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄-12΄ ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Μόλις το ρύζι αρχίσει να απορροφά τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ ακόμη ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ρύζι χυλώσει, φροντίζουμε να έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το βούτυρο και αποσύρουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη