Εναλλακτική σαλάτα με ντομάτες γεμιστές, που μπορεί να γίνει και ένα ελαφρύ, δροσερό light γεύμα.
Υλικά
- 8 μεγάλες τομάτες
- 200γρ. ρύζι γλασέ
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 6 ντοματίνια
- 1 κολοκύθι
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 1 κoυτ. γλυκού δυόσμο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ρυζοσαλάτα
Tips
- Με τη γέμιση αυτή μπορείτε να γεμίσετε και κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές, εκτός από ντομάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάτε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζετε το εσωτερικό τους.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε άφθονο βραστό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύετε το ρύζι για να μην κολλήσει. Στραγγίζετε το ρύζι και το ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Κατόπιν το ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό.Βήμα 3
Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τρίβετε το κολοκύθι. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4 και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον δυόσμο στο μπολ με το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.Βήμα 4
Σερβίρισμα: Γεμίζετε τις ντομάτες με τη γέμιση και περιχύνετε με ελαιόλαδο, διακοσμώντας με μαϊντανό.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση