Δροσερό ορεκτικό, ιδανικό για τα τραπέζια του καλοκαιριού.
Υλικά
- 6 ντομάτες μέτριες, πλυμένες
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 αβοκάντο ώριμα
- χυμό από ½ λάιμ
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και με ένα μικρό κουτάλι αδειάζετε όση περισσότερη από τη σάρκα της μπορείτε, την ψιλοκόβετε και την κρατάτε στην άκρη. Ραντίζετε τις άδειες ντομάτες με το ελαιόλαδο.Βήμα 2
Χαράζετε τα αβοκάντο κάθετα στη μέση και, πιάνοντας με τα δύο χέρια σας τα δύο κομμάτια, στρίβετε προς τις αντίθετες κατευθύνσεις ώστε να τα διαχωρίσετε. Αφαιρείτε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζετε τη λίγη φλούδα που έχει απομείνει επάνω στο αβοκάντο. Κρατώντας το μισό αβοκάντο με το χέρι βγάζετε με το κουτάλι τη σάρκα του σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο μισό κομμάτι. Ραντίζετε τα αβοκάντο με το χυμό λάιμ και με ένα πιρούνι τα πολτοποιείτε.Βήμα 3
Στραγγίζετε τη σάρκα από τις ντομάτες και την προσθέτετε στο μπολ με το αβοκάντο. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, κόλιανδρο, πιπερίτσα και αλάτι). Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με το μίγμα τις άδειες ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά