Αυτό το θαλασσινό ντιπ είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για ούζο και τσίπουρο.
Υλικά
- 2 κονσέρβες σαρδελάκια σε λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4-5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στον πολυκόφτη τις σαρδέλες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Χτυπάτε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.Βήμα 2
Μεταφέρετε την αλοιφή σε μπολ και σερβίρετε απλώνοντας πάνω σε ψωμάκια ή παξιμαδάκια.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή