O κλασικός ντάκος αναβαθμίζεται με την προσθήκη ενός τηγανητού αβγού και γίνεται το τέλειο μεζεδάκι.
Υλικά
- 400γρ. ντομάτα σε κυβάκια
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κριθαροκουλουρίτσες
- αβγά
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη. Σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.
Βήμα 2
Όταν θέλετε να σερβίρετε, προθερμαίνετε το φούρνο τους 200οC, βάζετε από μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα και τα βάζετε σε ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ φτιάχνετε αβγά μάτια. Μετά κόβετε το κάθε αβγό μάτι σε μέγεθος που να μπορεί να καθίσει πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα, τα τοποθετείτε από πάνω, πασπαλίζετε με πιπέρι και αλάτι τα αβγά και σερβίρετε αμέσως.