Μια εύκολη συνταγή για νιόκι με σπανάκι, σάλτσα ντομάτας και μασκαρπόνε. Ιδανική για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν πολύ χρόνο στο μαγείρεμα, αλλά θέλουν να φάνε κάτι νόστιμο!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄ και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το θρυματισμένο σκόρδο για 2΄.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα νιόκι στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε κουταλιές μασκαρπόνε από πάνω, πασπαλίζουμε με την τριμμένη
παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνουμε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄ και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το θρυματισμένο σκόρδο για 2΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα νιόκι στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Προσθέτουμε κουταλιές μασκαρπόνε από πάνω, πασπαλίζουμε με την τριμμένη
παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνουμε.