Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει νιόκι με μανιτάρια. Ένα νόστιμο πιάτο με αέρα Ιταλίας που μπορεί να σερβιριστεί στο καθημερινό τραπέζι αλλά κι ως ορεκτικό σε ένα κυριακάτικο γεύμα.
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 500 γρ. νιόκι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κεφαλογραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μικρό κομμάτι από το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ½ κουτ. γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για 4΄-5΄. Ανακατεύουμε την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, πολύ μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Φωτογραφία: Charlie Richards