Ένας διαφορετικός τρόπος για να ψήσετε το ψάρι σας, δίνοντας του πολύ νόστιμη γεύση, ενώ γλυτώνετε και το καθάρισμα από τα λέπια!
Υλικά
- 1 μυλοκόπι, περίπου 1 κιλό
- 2 κιλά χοντρό αλάτι θαλασσινό
- 6 ασπράδια αβγών
- 1 ματσάκι από φρέσκα αρωματικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, λεβάντα)
- κόκκους πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε το ψάρι από τα βράγχια και τα έντερα αλλά, προσοχή, όχι από τα λέπια!Βήμα 2
Βάζετε στην κοιλιά του ψαριού τα μυρωδικά και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.Βήμα 3
Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια των αβγών και ρίχνετε μέσα το αλάτι. Ανακατεύετε το μίγμα να γίνει σαν πηχτός χυλός.Βήμα 4
Απλώνετε λίγο από το μίγμα στη βάση ενός ταψιού, ακουμπάτε το ψάρι και ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα του αλατιού σκεπάζοντας το ψάρι. Το στρώνετε με τα χέρια σας για να καλυφθεί τελείως το ψάρι. Ψήνετε το ψάρι στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μίγμα με το αλάτι να κάνει χρυσόξανθη κρούσταΒήμα 5
Βγάζετε το ψάρι από το φούρνο και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Σπάτε την κρούστα και με προσοχή την αφαιρείτε. Ξεκολλάτε προσεκτικά την πέτσα του ψαριού μαζί με τα λέπια και σερβίρετε.Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κατή