Μια συνταγή για μύδια αχνιστά που προτιμά την μπίρα από το κρασί. Αλάτι δεν θα χρειαστείτε γιατί τα μύδια έχουν τη θάλασσα μέσα τους, αλλά και η μπίρα έχει την αλμύρα της επίσης…
Υλικά
- 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτάκια μικρά μπίρα
- 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
- 2-3 πιπεριές τσίλι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.Βήμα 2
Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey