mudia axnista slider_49006219
clock icon
40'

Μύδια αχνιστά με κρασί και μουστάρδα Μaille

Υλικά

  • 500γρ. μύδια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα MAILLE Poivre Vert
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα μύδια αχνιστά με κρασί είναι κλασικός και αγαπημένος μεζές, ιδανικός για να συνοδεύσετε ούζο και τσίπουρο, ενώ με την προσθήκη της μουστάρδας γίνεται ακόμη πιο λαχταριστός.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνετε τα μύδια, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αφαιρείτε τα μύδια με κουτάλα τρυπητή, ρίχνετε τη μουστάρδα στο ζουμί της κατσαρόλας και δίνετε μια βράση να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μύδια σε μπολ περιχύνοντας με τη σάλτσα της μουστάρδας, παρέα με μπόλικο ψωμί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα μύδια, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Βήμα 3

Αφαιρείτε τα μύδια με κουτάλα τρυπητή, ρίχνετε τη μουστάρδα στο ζουμί της κατσαρόλας και δίνετε μια βράση να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μύδια σε μπολ περιχύνοντας με τη σάλτσα της μουστάρδας, παρέα με μπόλικο ψωμί.