clock icon
45'

Muffins με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • 125γρ. Βούτυρο Lurpak
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες, κομμένες στο χέρι σε πολύ ψιλά καρεδάκια
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Tips

  • Αν κόψετε την μπανάνα σε μεγαλύτερα κομμάτια τα muffins θα φουσκώσουν περισσότερο, ενώ αν την ψιλοκόψετε θα φουσκώσουν λιγότερο και θα έχουν άρωμα καραμέλας.

Το κέικ μπανάνα είναι από τα πιο αγαπημένα μας. Σε αυτή τη συνταγή το χωρίζουμε σε ατομικές μερίδες, μάφινς δηλαδή, και προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας κάνοντας τα ακόμη πιο απολαυστικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μίγμα ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τις μπανάνες.
Ρίχνετε και τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σε βουτυρωμένη φόρμα με υποδοχές για μάφινς. Αν έχετε φορμάκια σιλικόνης, δε χρειάζεται να τα βουτυρώσετε.
Ψήνετε στο φούρνο για 20- 25 λεπτά περίπου. Αν τρυπήσετε ένα από αυτά και δείτε ότι παραμένει ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό, μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να είναι! Είναι ένα ελάχιστα υγρό και ζουμερό κέικ γιατί περιέχει πολύ φρούτο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μίγμα ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τις μπανάνες.

Βήμα 3

Ρίχνετε και τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σε βουτυρωμένη φόρμα με υποδοχές για μάφινς. Αν έχετε φορμάκια σιλικόνης, δε χρειάζεται να τα βουτυρώσετε.

Βήμα 4

Ψήνετε στο φούρνο για 20- 25 λεπτά περίπου. Αν τρυπήσετε ένα από αυτά και δείτε ότι παραμένει ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό, μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να είναι! Είναι ένα ελάχιστα υγρό και ζουμερό κέικ γιατί περιέχει πολύ φρούτο.