Το μουχαλεμπί είναι μια πεντανόστιμη ανατολίτικη κρέμα. Εδώ τη συνδυάζουμε με σοκολάτα και απογειώνουμε τη γεύση της.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο ελαφρύ, με 1,5% λιπαρά
- 1 χούφτα φύλλα μέντας ή δυόσμου
- 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 9 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- μερικά φυλλαράκια μέντας για το σερβίρισμα
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουτ. γλυκού αραβοσιτέλαιο
- 100ml γάλα φρέσκο ελαφρύ, με 1,5% λιπαρά
- 1 σφηνάκι λικέρ μέντας
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρατάτε ένα φλιτζάνι γάλα στην άκρη και βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι μαζί με τη μέντα ή το δυόσμο να ζεσταίνεται πάνω σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κορνφλάουρ με τη ζάχαρη και το γάλα που κρατήσατε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε για 3 λεπτά να τραβήξει τα αρώματα του δυόσμου και τον αφαιρείτε. Προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει.
Βήμα 4
Στρώνετε τη φόρμα σας με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Αφού κρυώσει, βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά, για 8 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 5
Για τη σάλτσα: βάζετε το γάλα να πάρει βράση και το τραβάτε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα κι ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε το λικέρ και τελευταίο το λάδι. Αφήνετε να κρυώσει τελείως η σάλτσα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να τη βάλετε στο ψυγείο.
Βήμα 6
Ξεφορμάρετε το γλυκό. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας, διακοσμείτε με κορφούλες δυόσμου ή μέντας και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη