Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία ζουμερή μπριζόλα, όλο γεύση και αρώματα. Ο ιδανικότερος τρόπος για να το πετύχετε είναι η τεχνική sous vide για μαγείρεμα σε κενό αέρος και o φούρνος ατμού της Electrolux EOB9956XAX θα σας βοηθήσει να πετύχετε χρυσή και τραγανή κρούστα εξωτερικά και ζουμερό, τρυφερό εσωτερικά.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.
Για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, τη 1 κουτ. σούπας θυμάρι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και αλείφετε τις μπριζόλες καλά και από τις 2 πλευρές.
Βάζετε τις μπριζόλες στις ειδικές σακούλες για το μαγείρεμα στο sous vide και τις κλείνετε καλά. Τοποθετείτε τις σακούλες στο ταψί, το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα.
Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο, το υπόλοιπο θυμάρι και το ζωμό από τη σακούλα που ψήθηκε το κρέας. Αφήνετε να πάρουν χρώμα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνετε το κρέας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Για τις πατάτες: Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά να αγκαλιαστούν με το μίγμα και τις βάζετε στην ειδική σακούλα μαγειρέματος μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο και τα αρωματικά. κλείνετε αεροστεγώς.
Βάζετε τη σακούλα σε ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζετε από τη σακούλα, τις σπάτε ελαφρώς με τα χέρια και τις ρίχνετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο θυμάρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τι βουτυρένιες baby πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας με πετιμέζι, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, τη 1 κουτ. σούπας θυμάρι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και αλείφετε τις μπριζόλες καλά και από τις 2 πλευρές.
Βήμα 3
Βάζετε τις μπριζόλες στις ειδικές σακούλες για το μαγείρεμα στο sous vide και τις κλείνετε καλά. Τοποθετείτε τις σακούλες στο ταψί, το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα.
Βήμα 4
Μόλις ετοιμαστούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο, το υπόλοιπο θυμάρι και το ζωμό από τη σακούλα που ψήθηκε το κρέας. Αφήνετε να πάρουν χρώμα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνετε το κρέας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Για τις πατάτες: Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά να αγκαλιαστούν με το μίγμα και τις βάζετε στην ειδική σακούλα μαγειρέματος μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο και τα αρωματικά. κλείνετε αεροστεγώς.
Βήμα 6
Βάζετε τη σακούλα σε ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζετε από τη σακούλα, τις σπάτε ελαφρώς με τα χέρια και τις ρίχνετε σε τηγάνι στο οποίο έχετε ζεστάνει το βούτυρο με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο θυμάρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τι βουτυρένιες baby πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας με πετιμέζι, θυμάρι και ελαιόλαδο.