Νόστιμο φαγητό της Κυριακής με γεμάτη γεύση και αρωματικό χαρακτήρα.
Υλικά
- 1.200γρ. κρέας μοσχαρίσιο (από κιλότο ή ελιά), κομμένο σε μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- 2 κυδώνια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
- λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι πάνω σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνετε τις φέτες του μοσχαριού και τις τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τις σοτάρετε στο τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.Βήμα 2
Ρίχνετε στο καυτό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λεπτά ακόμη. Ξαναβάζετε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 3
Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα περιχύνετε με το ζωμό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.Βήμα 4
Στο μεταξύ κόβετε τα κυδώνια στα τέσσερα και μετά στα οκτώ κομμάτια το καθένα. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα σοτάρετε με το βούτυρο σε ξεχωριστό τηγάνι.Βήμα 5
Γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά, προσθέτετε τα κυδώνια και σιγοβράζετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν και τα κυδώνια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με πιλάφι ή κουσκούς.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb