Τα μικρά γλυκά ταρτάκια που αποτελούν αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα της Βρετανίας θα σας ενθουσιάσουν με την ξεχωριστή τους γεύση. Η τριφτή ζύμη γίνεται εύκολα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και όσο για τη γέμιση, τη βρίσκετε έτοιμη σε βαζάκια.
Ρίχνετε στο πολυμίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και χτυπάτε να γίνουν μια ζύμη σαν ψίχουλα. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και 1 κουταλιά κρύο νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένη σε σελοφάν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και με ένα κουπ πάτ διαμ. 8-9εκ. Κόβετε 36 δίσκους ζύμης και ντύνετε με αυτούς 36 φορμάκια, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά τους.
Γεμίζετε το κάθε φορμάκι με μια κουταλιά μίγμα mincemeat. Ξαναπλάθετε τα υπολείμματα της ζύμης και αφού την ανοίξετε πάλι με τον πλάστη σε φύλλο κόβετε με κουπ πατ 36 αστεράκια και σκεπάζετε τη γέμιση από τα ταρτάκια.
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αστέρια και τις άκρες της ζύμης. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα ταρτάκια για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζύμη. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν τα ταρτάκια πριν τα ξεφορμάρετε και αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σύρμα.
Πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο πολυμίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και χτυπάτε να γίνουν μια ζύμη σαν ψίχουλα. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και 1 κουταλιά κρύο νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένη σε σελοφάν.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και με ένα κουπ πάτ διαμ. 8-9εκ. Κόβετε 36 δίσκους ζύμης και ντύνετε με αυτούς 36 φορμάκια, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά τους.
Βήμα 3
Γεμίζετε το κάθε φορμάκι με μια κουταλιά μίγμα mincemeat. Ξαναπλάθετε τα υπολείμματα της ζύμης και αφού την ανοίξετε πάλι με τον πλάστη σε φύλλο κόβετε με κουπ πατ 36 αστεράκια και σκεπάζετε τη γέμιση από τα ταρτάκια.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αστέρια και τις άκρες της ζύμης. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα ταρτάκια για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζύμη. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν τα ταρτάκια πριν τα ξεφορμάρετε και αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σύρμα.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ πριν σερβίρετε.