Μελιτζάνες παπουτσάκια σε μία παραλλαγή με απάκι και ξηρό ανθότυρο. Αυτό το πιάτο κάνει το καλοκαίρι νοστιμότερο.
Υλικά
- 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 180γρ. απάκι, σε μικρούς κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
- 200γρ. ξηρό ανθότυρο, τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι τις κόβετε κάθετα στη μέση. Χαράζετε σταυρωτά την ψίχα τους και ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Βήμα 2
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το απάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε το καρότο, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό και τον μισό ανθότυρο. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζετε τη σάρκα τους για να δημιουργήσετε χώρο για τη γέμιση. Γεμίζετε μέχρι επάνω με τη γέμιση, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ανθότυρο και βάζετε ξανά στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι μελιτζάνες.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση