Μια μαρμελάδα με ιδιαίτερη νοστιμιά, με τη γλύκα της μαυροδάφνης να την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.
Υλικά
- 500γρ. αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 λοβό βανίλιας
- 500γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 150ml μαυροδάφνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα σκεύος. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα αχλάδια και ανακατεύετε μια φορά.
Βήμα 2
Προσθέτετε και τη ζάχαρη καλύπτοντας τα αχλάδια και τα σκεπάζετε με μεμβράνη. Τα αφήνετε για περίπου 5 ώρες για να βγάλουν το χυμό τους.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και τη μαυροδάφνη. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας.
Βήμα 4
Αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, χωρίς να αφήσετε κενό στο καπάκι. Διατηρείτε τη μαρμελάδα στη συντήρηση.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή