shutterstock_204664555
clock icon
10'

Μαρινάδα εσπεριδοειδών για λευκά κρέατα

Υλικά

  • 50ml χυμό πορτοκάλι
  • 5ml λεμόνι
  • 40ml σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο πράσινο πιπέρι

Τα λευκά κρέατα ταιριάζουν πολύ με τα εσπεριδοειδή. Πριν λοιπόν τα ψήσετε, αν τα περιχύσετε με μια ωραία μαρινάδα όπως αυτή που σας προτείνουμε θα ενισχύσετε πολύ τη νοστιμιά τους.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού μαζί με το σησαμέλαιο. Στο τέλος ρίχνετε το δενδρολίβανο, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το ξύσμα από λεμόνι. Σε ένα μπολ βάζετε τις μερίδες του κρέατος της επιλογής σας και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπλέντερ τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού μαζί με το σησαμέλαιο. Στο τέλος ρίχνετε το δενδρολίβανο, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το ξύσμα από λεμόνι. Σε ένα μπολ βάζετε τις μερίδες του κρέατος της επιλογής σας και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα.