Ένα πλούσιο πιάτο που συνδυάζει τα μανιτάρια με τον καβουρμά και γίνεται πολύ καλό συνοδευτικό για το κρασί και το τσίπουρο. Θα το σερβίρετε ζεστό και θα το απολαύσετε πολύ.
![manitaria kavourma](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2015/02/manitaria-kavourma-1-575x824.jpg)
Υλικά
- 500γρ. μανιτάρια λευκά
- 250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 500γρ. καβουρμά βοδινό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.Βήμα 3
Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή