manitaria kavourma
clock icon
45'

Μανιτάρια με καβουρμά και θυμάρι

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 500γρ. καβουρμά βοδινό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα πλούσιο πιάτο που συνδυάζει τα μανιτάρια με τον καβουρμά και γίνεται πολύ καλό συνοδευτικό για το κρασί και το τσίπουρο. Θα το σερβίρετε ζεστό και θα το απολαύσετε πολύ.

Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή