Εμπνεόμαστε από τη μοναστηριακή κουζίνα και μαγειρεύουμε μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι και μαρούλι. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στο Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά (σαμπινιόν), χοντροκομμένα
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κιλό μαρούλια, κομμένα στη μέση
- 1 κιλό σπανάκι, κομμένο στη μέση
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι, Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα και, μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατμιστούν όλα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Βήμα 4
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει ομοιόμορφα το φαγητό.
Βήμα 5
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.