Τώρα ότι δεν είναι και τα πιο υγιεινά ζυμαρικά το ξέρετε ήδη, αλλά από την άλλη γίνεται στο πι και φι και μια φορά στο τόσο δεν πειράζει.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 600 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή κοραλάκι ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ζυμαρικό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml γάλα πλήρες, ζεστό
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. γραβιέρα Τήνου, τριμμένη
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
Για τη μπεσαμέλ τυριού
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το ζυμαρικό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Μπεσαμέλ: Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2΄ να ψηθεί και προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για λίγο και μόλις σφίξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα τυριού στο μπολ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες Studio LM