Ο «μπαμπάς» του δικού μας μουσακά, γίνεται στην κατσαρόλα, εμπλουτίζεται με ρεβίθια και θυμίζει περισσότερο ένα πληθωρικό λαδερό.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
- 2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
- ½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.
Βήμα 2
Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina και Olivia Webb