Ο Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει μια super συνταγή για αμετανόητους μακαρονάδες!
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 170ml κρέμα γάλακτος light
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4-5 λεπτές φέτες τσίλι
- 1 κουτ. σούπας FLAVORITS Aegean Flakes
- 300γρ. καπνιστό σολομό, σε μικρά κομμάτια
- 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι ολικής ή κανονικά
- ½ ματσάκι άνηθο χωρίς τα κοτσάνια (ψιλοκομμένο)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και το κρασί να μειωθεί στο μισό. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το τσίλι και τα FLAVORITS Aegean Flakes, χαμηλώνετε την ένταση σε μέτρια και αφήνετε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Παράλληλα ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σας. Τα βράζετε για περίπου 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Βήμα 4
Σε ένα multi πολτοποιείτε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε 3 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά στην σάλτσα με τη κρέμα γάλακτος, στραγγίζετε τα ζυμαρικά και χωρίς να τα πλύνετε τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 5
Ανακατεύετε έντονα ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά προς τα πάνω και προσθέτετε το λάδι άνηθου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα σας να γίνει κρεμώδης. Σερβίρετε σε πιάτα.