Για την τέλεια λεμονάδα, θα χρειαστείτε μια ποσότητα στο ποτήρι ίση με ενάμιση δάχτυλο. Θα συμπληρώσετε παγάκια, παγωμένο νερό -απλό ή ανθρακούχο- και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Σκέτη απόλαυση!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα από 6 λεμόνια
- 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 κομματάκι τζίντζερ μήκους 2εκ. καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
- πάγο
- νερό παγωμένο (απλό ή ανθρακούχο)
- μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, στεγνώνετε τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα τέσσερα. Βάζετε το ξύσμα του λεμονιού, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
Βήμα 2
Στο μεταξύ στύβετε το χυμό των λεμονιών. Μετά από 15 λεπτά βρασμού προσθέτετε το χυμό του λεμονιού στο σιρόπι και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3
Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα και το τζίντζερ - εγώ έτσι έκανα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε γυάλινο μπουκάλι και τη φυλάτε στο ψυγείο αφού κρυώσει.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, μοιράζετε από ενάμιση δάχτυλο συμπυκνωμένο χυμό στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.