Αγαπημένη τάρτα λεμόνι, με πλούσια κρέμα από Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ και γαρνιρισμένη με αέρινο Garni. Η αγαπημένη μας επιλογή για το καλοκαίρι!
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζετε μέσα την έτοιμη κρέμα λεμόνι.
Όταν η κρέμα λεμόνι κρυώσει τελείως, ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε περιμετρικά την τάρτα.
Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με λεπτές φέτες από λεμόνι ή λάιμ και αν θέλετε με λίγο ξύσμα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Βήμα 3
Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζετε μέσα την έτοιμη κρέμα λεμόνι.
Βήμα 4
Όταν η κρέμα λεμόνι κρυώσει τελείως, ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε περιμετρικά την τάρτα.
Βήμα 5
Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με λεπτές φέτες από λεμόνι ή λάιμ και αν θέλετε με λίγο ξύσμα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.