Το σεβίτσε είναι ένα είδος ορεκτικού με ωμό ψάρι ψημένο μέσα σε χυμό από λάιμ ή λεμόνι με προέλευση από τη Λατινική Αμερική. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε εκτός από φρεσκότατο ψάρι, ένα κοφτερό μαχαίρι, κάμποσα ζουμερά λάιμς και μπόλικα μυρωδικά.
Υλικά
- 500γρ. λαβράκι φιλέτο χωρίς δέρμα (κομμένο σε μικρούς κύβους)
- 25γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 25γρ. πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- 25γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 25γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50γρ. αγγούρι ψιλοκομμένο
- 100γρ. αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού
- 1 κούπα χυμό λάιμ
- αλάτι
Tips
- Αν δεν θέλετε να σερβίρετε το ψάρι αμέσως, μπορείτε να το διατηρήσετε μέσα σε ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα κυβάκια του ψαριού και τα περιχύνετε με το χυμό του λάιμ. Αφήνετε το ψάρι σκεπασμένο να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Βγάζετε το λαβράκι από το σκεύος της μαρινάδας και το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αβοκάντο. Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα συνοδεύοντας με τις φετούλες του αβοκάντο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey