clock icon
15'

Λαχταριστά καρύδια & καραμελωμένα αμύγδαλα

Υλικά

    Ζαχαρωμένα καρύδια

  • 250γρ. καρύδια
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 40ml νερό
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 250γρ. αμύγδαλα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 40ml νερό
  • 5γρ. βούτυρο αγελάδος (82%)

Tips

  • Το βούτυρο στα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορείτε αν θέλετε να το παραλείψετε, είναι προαιρετικό.

Οι νόστιμοι ξηροί καρποί επικαλυμμένοι με ζάχαρη γίνονται υπέροχη γαρνιτούρα για παγωτό, τούρτες και γλυκά ακόμη και το γιαούρτι, αν και τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση και σκέτοι.

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα καρύδια και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου ζαχαρώσουν τα καρύδια. Απλώνετε τα ζαχαρωμένα καρύδια μέσα στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα αμύγδαλα και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου αρχικά ζαχαρώσουν και έπειτα καραμελώσουν. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και έπειτα τα απλώνετε στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο τηγάνι τα καρύδια και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου ζαχαρώσουν τα καρύδια. Απλώνετε τα ζαχαρωμένα καρύδια μέσα στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.

Βήμα 4

Προσθέτετε στο τηγάνι τα αμύγδαλα και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου αρχικά ζαχαρώσουν και έπειτα καραμελώσουν. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και έπειτα τα απλώνετε στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.