Μια φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη σαλάτα, για να συνοδεύσετε αλλαντικά ή χοιρινό ψητό κρέας.
Υλικά
- 4 φλιτζάνια λάχανο άσπρο, τριμμένο
- 1 λάχανο κόκκινο μικρό, τριμμένο
- 1-2 ξινόμηλα, σε πολύ λεπτές φέτες (με τις φλούδες)
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ή ωμούς
- 2-3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- αλάτι, πιπέρι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού τις φέτες του μήλου για να μη μαυρίσουν και τρίβετε τα λάχανα με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για να μαραθούν.Βήμα 2
Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, με τα ξινόμηλα και τις σταφίδες.Βήμα 3
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Βήμα 4
Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε στη σαλάτα και τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους και τα καρύδια.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή